Derya kuzusu bunlar, derya kuzusuuu, gell ablaa geelll!!!!
EE, bu kadar irisini görünce insanın içinden inanılmaz bir duyguyla bağırmak geliyor, engellenemez bir şey! Damarlarımdaki laz kanından mı acep? Huyundan suyundan demek böyle oluyor. Ekim ayı kasım ayı geldiğinde biline ki, gerçek taze ucuz balık ayı gelmiştir. Palamutu, Lüferi, İstavriti, Hamsiyi hem taze hem ucuza yemek mümkün. Avlanma yasağına uyulması, zaman içerisinde herkesin yüzünü güldürdü . Balığın yattığı yerde irileşmesini, yavru iken büyümesini bu av yasaklarına borçluyuz. Neyse gelelim esas konumuza, balık yapmaya karar verdik.. Önce ne balığı yemek istediğimize karar vericez. Mesela; palamut ise tercihimiz; aldığımız yerde artık ayıklıyorlar. Ayıklatırken, eğer yağda kızartıcaksak takoz şeklinde kestirebilirsiniz. Izgara tercih ediyorsak ki daha sağlıklı, fileto olarak ayıklattırınız.
Malzemeler
2 fileto ayıklanmış palamut
Yağlı kağıt/alümiyum
Fırın tepsisi
Sıvı yağ
Ağva'dan taze taze balıkçı teknesinin ağlarından alındı bunlar...
Yapılışı
Fırın ısıtılır, tepsiye yağlı kağıt serilir, ayıklanmış ve yıkanmış balıklarımız az sıvı yağ gezdirdiğimiz tepsiye yatırılır ve artık fırına verebiliriz. 200-250 derece sıcaklıktaki fırında kızartılır.
Yanına yapacağınız karışık salata ile afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder