Etiketler

6 Kasım 2012 Salı

Pirinç Pilavi

Yemek tarifleri veriyoruz ama yanına yardımcı yemekleri de unutmamak lazım. salatalar, pilavlar, çorbalar, zeytinyağlılar ana yemek tamamlayıcılarıdır. Masamızda olmazsa olmazlar... En önemli ana yemek tamamlayıcısı, hatta masamızın olmazsa olmazı pilavdır. Klasik pilav tarifi  başlangıç mönümüz olsun...

Malzemeler

4-5 kişilik
3 su bardağı pirinç,
3 su bardağı sıcak su,
yada aynı miktarda et suyu yada tavuk suyu
yada  bulyon tablet
150gr margarin, tuz
isteğe göre1 çay bardağı şehriye 


  
Yapılışı 

pirinçler iyice yıkandıktan sonra sıcak suya basılır ve yaklaşık 1 saat bekletilir. 
Pirincin suyunu süzünüz. Tencereye margarini koyup eritiniz, suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave ederek, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurunuz. (şehriyeli pilav yapacaksanız, yağı erittikten sonra şehriyeleri ilave edip kavurunuz sonra pirinci ilave edersiniz ve kavurmaya devam edersiniz.)
Kavurmayı tamamladıktan sonra tuzunu ve 3 bardak sıcak suyu ilave edelim, (yada tercihen et-tavuk suyu veya bulyon tablet)
Tencerenin altını kısarak ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Eğer tane tane seviyorsanız suyunu ve ateşi kontrol ederek bir müddet daha pişirdikten sonra ateşi kapatarak dinlenmeye bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Not: Pilavı dinlendirirken kapağının hemen altına 2 kat peçete koyun ki; buhar yapacağı için oluşan su pilava geri akmasın peçetede kalsın. Diğer bir pratik bilgi daha; kalın bir örtü içerisine altına kalın bir kat gazete koyarak saracağınız pilavınız yemek saatine kadar sıcak kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder